Hoewel het vaak als hetzelfde wordt gezien, zit er wel een klein verschil tussen stuifmeelkorrels en bijenpollen. Dit komt vaak doordat mensen stuifmeelkorrels en stuifmeel met elkaar verwarren.

Verschil tussen stuifmeel en stuifmeelkorrels

Stuifmeel kan namelijk wel hetzelfde gezien worden als bijenpollen. Maar wat is dan precies het verschil tussen stuifmeel en stuifmeelkorrels?

Stuifmeel is kort door de bocht gezegd eigenlijk de plantaardige versie van het menselijke sperma. Het wordt gemaakt op de helmknoppen van een plant, de mannelijke geslachtsorganen van een bloem. Het zijn dus eigenlijk de mannelijke voortplantingcellen van een plant.

Stuifmeel komt door de wind of het transport door bijen terecht op de stamper, het vrouwelijke geslachtsorgaan van een bloem, van een andere bloem terecht. Wanneer het om een gelijksoortige bloem gaat, kan er voortplanting plaatsvinden.

Stuifmeelkorrels zijn een onderdeel van stuifmeel

Genoeg over het stuifmeel, nu wat over de stuifmeelkorrels. Het verschil is dat stuifmeelkorrels een onderdeel zijn van stuifmeel. Stuifmeel bestaat uit stuifmeelkorrels die omschreven kunnen worden als microscopische korrels.

Stuifmeel is dus de overkoepelende naam voor vele stuifmeelkorrels bij elkaar. Het lijkt misschien wel hetzelfde, maar er zit dus wel een heel klein verschil in.

Wanneer je over stuifmeelkorrels spreekt, spreek je niet per definitie over stuifmeel en dus over bijenpollen. Kortom, stuifmeelkorrels en stuifmeel zijn niet precies hetzelfde.

Meer over stuifmeelkorrels

Voedingswaarde van stuifmeelkorrels

Zoals elk ander voedingsproduct hebben stuifmeelkorrels ook een bepaalde voedingswaarde. Hoeveel calorieën zitten er in stuifmeelkorrels? Zitten er veel voedingsstoffen in stuifmeelkorrels?

Lees verder

Stuifmeelkorrels tijdens een zwangerschap

Het gebruik van stuifmeelkorrels tijdens de zwangerschap heeft zowel voordelen als nadelen. De voordelen hebben vooral te maken met een positieve invloed op je conditie. Maar… er zijn ook nadelen…

Lees verder

De werking van stuifmeelkorrels

Net zoals ontstekingsremmers hebben stuifmeelkorrels ook een ontstekingsremmende functie. Ook hebben stuifmeelkorrels een positief effect op de werking van de darmen.

Lees verder

Stuifmeelkorrels en hooikoorts

Misschien herken je het wel. Wanneer de lente is aangebroken en vele mensen buiten genieten van de zonnestralen, zit jij met verkoudheidsklachten binnen. Stuifmeelkorrels zijn een topmedicijn!

Lees verder

Hoe stuifmeelkorrels te gebruiken

Voor het gebruiken van stuifmeelkorrels hoef je niet per sé ziek te zijn. Stuifmeel heeft vele voordelen voor je gezondheid en bovendien heeft het geen negatieve bijwerkingen op je lichaam.

Lees verder

Gezondheid van stuifmeelkorrels

Er is geen één product in de winkel dat net zo veel essentiële voedingsstoffen bevat als stuifmeel. Hierdoor hebben stuifmeelkorrels een zeer positieve werking op verschillende dingen…

Lees verder