Zoals elk ander voedingsproduct hebben stuifmeelkorrels ook een bepaalde voedingswaarde. De voedingswaarde van een product is eigenlijk de optelsom van alle voedingsstoffen die het product bevat. Het geeft aan wat er allemaal in het voedingsmiddel zit.

Hoeveel calorieën zitten er in stuifmeelkorrels?

De voedingswaarde van stuifmeelkorrels is 341 calorieën per 100 gram stuifmeelkorrels. Deze waarde komt voort uit de hoeveelheden van alle voedingsstoffen.

Stuifmeelkorrels zijn rijk aan verschillende essentiële voedingsstoffen

Stuifmeelkorrels zijn rijk aan vele verschillende en essentiële voedingsstoffen. Eiwitten, vetten en koolhydraten kun je allemaal terugvinden in de korrels. De stuifmeelkorrels bevatten voor het grootste gedeelte eiwitten en koolhydraten, beide dertig procent.

Zo’n tien procent van deze eiwitten komt voor als vrije aminozuren, belangrijke bouwstenen in je lichaam. Het grootste gedeelte van de koolhydraten valt onder de suiker, maar stuifmeel bevat ook een klein deel vezels, die bevorderlijk zijn voor de spijsvertering.

Meervoudige onverzadigde vetzuren

Daarnaast bestaat stuifmeel voor twintig procent uit vetten. Voor de helft zijn dit meervoudige onverzadigde vetzuren. Deze vetzuren zijn erg goed voor de gezondheid en passen goed in een gezonde voeding. De meervoudige onverzadigde vetzuren verminderen het risico op hart- en vaatziekten.

Grote hoeveelheid vitamines en mineralen

Naast de eiwitten, koolhydraten en vetten bevatten stuifmeelkorrels ook een grote hoeveelheid vitamines en mineralen. Mineralen zijn stoffen die het lichaam niet zelf kan maken en goed voor een normale groei en ontwikkeling.

Net als de mineralen zijn vitamines ook essentiële voedingsstoffen. Vitamines worden niet of nauwelijks gemaakt door het lichaam, maar zijn absoluut onmisbaar. De vitamines die in stuifmeelkorrels voorkomen zijn: A, B1, B2, B3, B6, B8, B9, B12, C, D, E en K.

Al deze vitamines hebben hun eigen voordelen voor de gezondheid. De grote hoeveelheid vitamine B12 dat stuifmeel bevat, is wel heel waardevol voor mensen die geen dierlijke producten eten zoals de vegetariërs. Vitamine B12 zit namelijk vooral in dierlijke producten als vlees, melk, vis en eieren.

Meer over stuifmeelkorrels

De werking van stuifmeelkorrels

Net zoals ontstekingsremmers hebben stuifmeelkorrels ook een ontstekingsremmende functie. Ook hebben stuifmeelkorrels een positief effect op de werking van de darmen.

Lees verder

Stuifmeelkorrels tijdens een zwangerschap

Het gebruik van stuifmeelkorrels tijdens de zwangerschap heeft zowel voordelen als nadelen. De voordelen hebben vooral te maken met een positieve invloed op je conditie. Maar… er zijn ook nadelen…

Lees verder

Zijn stuifmeelkorrels hetzelfde als bijenpollen?

Hoewel het vaak als hetzelfde wordt gezien, zit er wel een klein verschil tussen stuifmeelkorrels en bijenpollen. Dit komt vaak doordat mensen stuifmeelkorrels en stuifmeel met elkaar verwarren.

Lees verder

Stuifmeelkorrels en hooikoorts

Misschien herken je het wel. Wanneer de lente is aangebroken en vele mensen buiten genieten van de zonnestralen, zit jij met verkoudheidsklachten binnen. Stuifmeelkorrels zijn een topmedicijn!

Lees verder

Hoe stuifmeelkorrels te gebruiken

Voor het gebruiken van stuifmeelkorrels hoef je niet per sé ziek te zijn. Stuifmeel heeft vele voordelen voor je gezondheid en bovendien heeft het geen negatieve bijwerkingen op je lichaam.

Lees verder

Gezondheid van stuifmeelkorrels

Er is geen één product in de winkel dat net zo veel essentiële voedingsstoffen bevat als stuifmeel. Hierdoor hebben stuifmeelkorrels een zeer positieve werking op verschillende dingen…

Lees verder