Ontstekingsremmend

Net zoals ontstekingsremmers hebben stuifmeelkorrels ook een ontstekingsremmende functie. Een ontsteking ontstaat wanneer het lichaam reageert op beschadigde cellen of prikkels vanuit buitenaf. Dit kunnen bijvoorbeeld virussen en bacteriën zijn.

Stuifmeelkorrels hebben dezelfde werking als een antibioticum. Het gebruik van stuifmeelkorrels zal dus ziekmakende bacteriën bestrijden. Op deze manier ontstaat er minder snel een ontsteking en is een aanwezig ontsteking eerder genezen.

Bovendien zijn de producten van bijen, waaronder stuifmeel en stuifmeelkorrel rijk aan antioxidanten. Voorbeelden van antioxidanten zijn vitamine E en vitamine C. Het is een verzamelnaam voor stoffen die de agressieve stoffen in het lichaam, de radicalen, onschadelijk maken. Deze radicalen veroorzaken schade aan lichaamscellen en weefsels.

Stuifmeelkorrels verhogen dus de hoeveelheid antioxidanten in het lichaam, waardoor er minder vrije radicalen in het lichaam aanwezig zullen zijn. Hierdoor is er minder kans op beschadigde cellen en daardoor op een ontstekingsreactie.

De diverse voedingsstoffen in stuifmeelkorrels zullen tevens de beschadigde cellen die aanwezig zijn in je lichaam sneller herstellen waardoor een ontsteking geremd wordt.

Goed voor de darmen

Naast de ontstekingsremmende functie hebben stuifmeelkorrels ook een positief effect op de werking van de darmen.

Stuifmeelkorrels helpen bij verschillende darmongemakken als diarree, verstoppingen, darmontstekingen en infecties. Deze ongemakken worden veroorzaakt door een aangetaste darmflora of schadelijke bacteriën die in de darmen aanwezig zijn.

De honderdduizend miljard bacteriën die in je darmen aanwezig zijn, worden samen de darmflora genoemd. Er leven zowel goede als slechte bacteriën in de darmen.

Stuifmeelkorrels die werken als antioxidanten en antibiotica zullen de schadelijke in de darmen bacteriën zo snel mogelijk onschadelijk maken. Hierdoor zullen de goede bacteriën in de darmflora, die een positief effect hebben op de spijsvertering, de overhand nemen.

Er is dan dus minder ruimte voor de bacteriën die ongemakken als diarree, verstoppingen, darmontstekingen en infecties veroorzaken.

Meer over stuifmeelkorrels

Voedingswaarde van stuifmeelkorrels

Zoals elk ander voedingsproduct hebben stuifmeelkorrels ook een bepaalde voedingswaarde. Hoeveel calorieën zitten er in stuifmeelkorrels? Zitten er veel voedingsstoffen in stuifmeelkorrels?

Lees verder

Stuifmeelkorrels tijdens een zwangerschap

Het gebruik van stuifmeelkorrels tijdens de zwangerschap heeft zowel voordelen als nadelen. De voordelen hebben vooral te maken met een positieve invloed op je conditie. Maar… er zijn ook nadelen…

Lees verder

Zijn stuifmeelkorrels hetzelfde als bijenpollen?

Hoewel het vaak als hetzelfde wordt gezien, zit er wel een klein verschil tussen stuifmeelkorrels en bijenpollen. Dit komt vaak doordat mensen stuifmeelkorrels en stuifmeel met elkaar verwarren.

Lees verder

Stuifmeelkorrels en hooikoorts

Misschien herken je het wel. Wanneer de lente is aangebroken en vele mensen buiten genieten van de zonnestralen, zit jij met verkoudheidsklachten binnen. Stuifmeelkorrels zijn een topmedicijn!

Lees verder

Hoe stuifmeelkorrels te gebruiken

Voor het gebruiken van stuifmeelkorrels hoef je niet per sé ziek te zijn. Stuifmeel heeft vele voordelen voor je gezondheid en bovendien heeft het geen negatieve bijwerkingen op je lichaam.

Lees verder

Gezondheid van stuifmeelkorrels

Er is geen één product in de winkel dat net zo veel essentiële voedingsstoffen bevat als stuifmeel. Hierdoor hebben stuifmeelkorrels een zeer positieve werking op verschillende dingen…

Lees verder