De werking van stuifmeelkorrels

Ontstekingsremmend

Net zoals ontstekingsremmers hebben stuifmeelkorrels ook een ontstekingsremmende functie. Een ontsteking ontstaat wanneer het lichaam reageert op beschadigde cellen of prikkels vanuit buitenaf. Dit kunnen bijvoorbeeld virussen en bacteriën zijn.

Stuifmeelkorrels hebben dezelfde werking als een antibioticum. Het gebruik van stuifmeelkorrels zal dus ziekmakende bacteriën bestrijden. Op deze manier ontstaat er minder snel een ontsteking en is een aanwezig ontsteking eerder genezen.

Bovendien zijn de producten van bijen, waaronder stuifmeel en stuifmeelkorrel rijk aan antioxidanten. Voorbeelden van antioxidanten zijn vitamine E en vitamine C. Het is een verzamelnaam voor stoffen die de agressieve stoffen in het lichaam, de radicalen, onschadelijk maken. Deze radicalen veroorzaken schade aan lichaamscellen en weefsels.

Stuifmeelkorrels verhogen dus de hoeveelheid antioxidanten in het lichaam, waardoor er minder vrije radicalen in het lichaam aanwezig zullen zijn. Hierdoor is er minder kans op beschadigde cellen en daardoor op een ontstekingsreactie.

De diverse voedingsstoffen in stuifmeelkorrels zullen tevens de beschadigde cellen die aanwezig zijn in je lichaam sneller herstellen waardoor een ontsteking geremd wordt.

Goed voor de darmen

Naast de ontstekingsremmende functie hebben stuifmeelkorrels ook een positief effect op de werking van de darmen.

Stuifmeelkorrels helpen bij verschillende darmongemakken als diarree, verstoppingen, darmontstekingen en infecties. Deze ongemakken worden veroorzaakt door een aangetaste darmflora of schadelijke bacteriën die in de darmen aanwezig zijn.

De honderdduizend miljard bacteriën die in je darmen aanwezig zijn, worden samen de darmflora genoemd. Er leven zowel goede als slechte bacteriën in de darmen.

Stuifmeelkorrels die werken als antioxidanten en antibiotica zullen de schadelijke in de darmen bacteriën zo snel mogelijk onschadelijk maken. Hierdoor zullen de goede bacteriën in de darmflora, die een positief effect hebben op de spijsvertering, de overhand nemen.

Er is dan dus minder ruimte voor de bacteriën die ongemakken als diarree, verstoppingen, darmontstekingen en infecties veroorzaken.