Het gebruik van stuifmeelkorrels tijdens de zwangerschap heeft zowel voordelen als nadelen. De voordelen hebben vooral te maken met een positieve invloed op je conditie. De gezondheidseffecten van stuifmeel draagt bij aan een gezonder en fitter lichaam.

Overleg altijd met je arts of het gebruik van stuifmeelkorrels verstandig is.

Makkelijkere zwangerschap

Tijdens een zwangerschap treden vele veranderingen op in het lichaam. Wanneer je lichaam in goed conditie is, zal het beter met deze veranderingen om kunnen gaan en zal de zwangerschap makkelijker verlopen.

Zoals gezegd verbetert de kwaliteit van je spieren door het gebruiken van stuifmeelkorrels. Je spieren zullen sterker zijn en meer kracht bevatten. Tijdens de zwangerschap is dit erg voordelig omdat het lichaam meer zuurstof gebruikt. De spieren zullen dus minder zuurstof krijgen, maar doordat ze sterker zijn, is dit geen probleem.

Minder stress

Bovendien hebben stuifmeelkorrels een positieve werking op je stressniveau. Wanneer je zwanger bent, ervaar je vaak meer stress. Dit komt deels door de hormonen en deels door alle dingen die bij een zwangerschap komen kijken. Stuifmeel kan je helpen om minder gespannen en gestresst de bevalling in te gaan.

Stuifmeelkorrels bevorderen je gezondheid

Daarnaast heb je door een goede conditie en een gezond lichaam minder kans op complicaties tijdens de zwangerschap. Er is gebleken dat vrouwen die gezond zijn minder vaak een keizersnede nodig hebben en meestal op een natuurlijke manier kunnen bevallen.

Het gebruiken van stuifmeelkorrels bevordert je gezondheid alleen maar, waardoor je lichaam nog gezonder is tijdens de zwangerschap. De zwangerschap én de bevalling zal hierdoor makkelijker en met minder risico’s verlopen.

Pas op! Overleg altijd met je arts

Naast deze voordelen, kan het gebruik van stuifmeelkorrels tijdens de zwangerschap ook heel gevaarlijk zijn. Het is belangrijk om eerst me je arts te overleggen voordat je gebruik gaat maken van stuifmeel.

Het stofje quercitine, dat de aanmaak van histamine in het lichaam vermindert, kan het gebruik van stuifmeel tijdens de zwangerschap gevaarlijk zijn. Door de verminderde hoeveelheid histamine in het bloed zal je immuunsysteem minder opgewassen zijn tegen schadelijke stoffen van buitenaf.

Er bestaat een kans dat deze schadelijke stoffen via de placenta in de bloedbaan van de baby terecht komen. Afhankelijk van de stof kan dit vele destrastreuze gevolgen hebben voor het kindje. Het kindje is hierdoor vatbaarder voor bacteriën en virussen.

Overleg dus altijd met je arts of het gebruik van stuifmeelkorrels wel verstandig is.

Meer over stuifmeelkorrels

Voedingswaarde van stuifmeelkorrels

Zoals elk ander voedingsproduct hebben stuifmeelkorrels ook een bepaalde voedingswaarde. Hoeveel calorieën zitten er in stuifmeelkorrels? Zitten er veel voedingsstoffen in stuifmeelkorrels?

Lees verder

De werking van stuifmeelkorrels

Net zoals ontstekingsremmers hebben stuifmeelkorrels ook een ontstekingsremmende functie. Ook hebben stuifmeelkorrels een positief effect op de werking van de darmen.

Lees verder

Zijn stuifmeelkorrels hetzelfde als bijenpollen?

Hoewel het vaak als hetzelfde wordt gezien, zit er wel een klein verschil tussen stuifmeelkorrels en bijenpollen. Dit komt vaak doordat mensen stuifmeelkorrels en stuifmeel met elkaar verwarren.

Lees verder

Stuifmeelkorrels en hooikoorts

Misschien herken je het wel. Wanneer de lente is aangebroken en vele mensen buiten genieten van de zonnestralen, zit jij met verkoudheidsklachten binnen. Stuifmeelkorrels zijn een topmedicijn!

Lees verder

Hoe stuifmeelkorrels te gebruiken

Voor het gebruiken van stuifmeelkorrels hoef je niet per sé ziek te zijn. Stuifmeel heeft vele voordelen voor je gezondheid en bovendien heeft het geen negatieve bijwerkingen op je lichaam.

Lees verder

Gezondheid van stuifmeelkorrels

Er is geen één product in de winkel dat net zo veel essentiële voedingsstoffen bevat als stuifmeel. Hierdoor hebben stuifmeelkorrels een zeer positieve werking op verschillende dingen…

Lees verder